Ψάχνετε ακόμη ημερομηνίες;
Μηχανή αναζήτησης
Αν δεν έχετε οριστικοποιήσει ακόμη τις ημερομηνίες και το είδος της διαμονής σας στο ξενοδοχείο μας, η μηχανή αναζήτησης για τιμές και διαθεσιμότητα αποκρίνεται άμεσα σε κάθε ερώτημα σας χωρίς να χάνετε χρόνο για την κράτηση σας.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ
Γνωρίζετε την περίοδο διαμονής;
Διαθέσιμα δωμάτια
Δεν βρίσκετε διαθέσιμες ημερομηνίες;
Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
Το ημερολόγιο τιμών και διαθεσιμότητας σας επιτρέπει να εντοπίσετε εύκολα τις διαθέσιμες ημερομηνίες σε περιόδους υψηλής πληρότητας χωρίς να απαιτούνται αναζητήσεις.
ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ
Ψάχνετε ειδικές προσφορές;
Απευθείας κρατήσεις
Γιατί να κάνετε απευθείας κράτηση:
Εγγύηση καλύτερης τιμής
Κερδίστε χρήματα
Αναβαθμίσεις και προνόμια
ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αξιοθέατα
Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας και το πέμπτο της Μεσογείου. Η ξεχωριστή γεωγραφική της θέση ανάμεσα στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική καθόρισε τόσο την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της όσο και την ιστορία της αφού αποτέλεσε σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Αυτή η θέση καθόρισε και τη φήμη της που οφείλεται τόσο στο συγκλονιστική ομορφιά του φυσικού της περιβάλλοντος όσο και στην ιστορία της: εδώ γεννήθηκε και εξελίχθηκε ο μινωικός πολιτισμός ήδη από την 3η χιλιετία πριν από το Χριστό, ένας από τους παλιότερους και εντυπωσιακότερους για τα πολιτιστικά του επιτεύγματα ευρωπαϊκούς πολιτισμούς.
Φυσιολάτρες
Όσοι αγαπούν τη φύση θα περπατήσουν στα ψηλά βουνά, στα φαράγγια, θα κολυμπήσουν στις μοναδικές παραλίες της που απλώνονται σε εκατοντάδες χιλιόμετρα, θα χαρούν τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα του νησιού.
Αρχαιολογικοί χώροι
Όσοι έχουν πολιτιστικά ενδιαφέροντα θα επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους όπως τα μινωικά ανάκτορα, τα μουσεία που στεγάζουν τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς ενός τόπου που γέννησε καλλιτέχνες όπως ο ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος γνωστός ως El Greco. Θα περιηγηθούν σε πόλεις και χωριά και θα θαυμάσουν ιστορικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των λαών που έζησαν στο νησί, θα απολαύσουν τέλος την ελληνική παράδοση που είναι ζωντανή στο νησί και αποτυπώνεται στη μουσική, στο χορό και ιδιαίτερα στα τοπικά πανηγύρια και τη λαϊκή τέχνη.
Γαστρονομία
Όσοι έχουν γαστρονομικά ενδιαφέροντα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της κρητικής γης και τη μοναδικότητα της κρητικής κουζίνας
Clubbing, DJs
Όσοι θέλουν να διασκεδάσουν θα βρουν ένα κεφάτο και ζωντανό τόπο με πολλά πρόσωπα: ολονύχτια clubbing, dj sets, μια τεράστια ποικιλία από καφέ, μπαρ αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες με μουσική.
Χαλαρώστε
Όσοι χρειάζονται απλά ξεκούραση θα ανακαλύψουν έναν τόπο γαλήνιο που προσφέρει απλόχερα την ομορφιά.
Μπαλί
Το Μπαλί βρίσκεται σε ιδιαίτερα επίκαιρο σημείο και εκτός από την εξαιρετική θάλασσα που θα ενθουσιάσει κάθε επισκέπτη, μπορεί να γίνει ορμητήριο για εξορμήσεις κοντινές ή πιο μακρινές. Τα μινωικά ανάκτορα της Κνωσού, των Αρχανών, της Φαιστού, των Μαλίων, όπως και τα αρχαιολογικά μουσεία των μεγάλων πόλεων ιδίως του Ηρακλείου είναι εύκολα προσεγγίσιμα από εδώ.
Επιπλέον ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ίδιο το Μπαλί και η περιοχή του.
Μονή Ατάλης
Περίπου 5 χιλιόμετρα νότια από το Μπαλί βρίσκεται η Μονή Ατάλης ή αλλιώς Μονή Μπαλί η οποία διατηρεί τη μεσαιωνική ονομασία του τόπου που ήταν Ατάλη. Είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.
Παναγία Χαρακιανή
Στο ανατολικό άκρο του κόλπου αξίζει επίσης να επισκεφτείτε την εκκλησία της Παναγίας της Χαρακιανής η οποία γιορτάζει το Δεκαπενταύγουστο περίοδο κατά την οποία γίνεται το πανηγύρι. Άλλα δύο πανηγύρια στην περιοχή είναι αυτό του Αγίου Ιωάννη στη Μονή Ατάλης στις 29 Αυγούστου καθώς και της Αγίας Τριάδας.
Το χωριό του El Greco
Εάν κατευθυνθεί κανείς προς τα ανατολικά αξίζει να επισκεφθεί το γραφικό χωριό Σίσες σε απόσταση περίπου 13 χιλιόμετρα από το Μπαλί και στη συνέχεια ταξιδεύοντας ανάμεσα σε πορτοκαλιές το χωριό Φόδελε που είναι ο τόπος γέννησης του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco). Στo Φόδελε, που είναι γνωστό σήμερα για τα εξαιρετικής ποιότητας πορτοκάλια του, υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στο μεγάλο ζωγράφο καθώς και η αξιόλογη Βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας (1383), σταυροειδής με τρούλο που έχει χτιστεί πάνω στα θεμέλια παλαιότερης Βασιλικής, οι τοιχογραφίες της οποίας κατά την παράδοση, έδωσαν το έναυσμα στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο να ασχοληθεί με την αγιογραφία και τα θρησκευτικά θέματα.
Σπήλαιο του Μελιδονίου
Δυτικά από το Μπαλί χτισμένο ανάμεσα σε δύο όρμους βρίσκεται το χωριό Πάνορμος από όπου ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος οδηγεί στο σπήλαιο του Μελιδονίου ένα από τα πιο σημαντικά σπήλαια της Κρήτης με μεγαλοπρεπείς θόλους και εντυπωσιακούς σταλακτίτες. Στη μινωική εποχή ήταν τόπος λατρείας, όπως μαρτυρούν τα ευρήματα των ανασκαφών, ενώ τα πρόσωπα που λατρευόταν ήταν ο Τάλως (ο μηχανικός γίγαντας τον οποίο κατά το μύθο χάρισε στους Κρητικούς ο Δίας, για να φρουρεί το νησί από τους εισβολείς ως ανταπόδοση για την προστασία που έλαβε), ο Ταλαίος Ερμής και ο Ταλαίος Δίας.
Σπήλαια
Νότια επίσης από το Μπαλί στις πλαγιές του Ψηλορείτη, δύο σημαντικά σπήλαια αξίζουν την προσοχή του επισκέπτη: το σπήλαιο Σφεντόνη στα Ζωνιανά και κυρίως το Ιδαίο Άντρο, μια τεράστια σπηλιά σε υψόμετρο 1540 μέτρα όπου κατά τη μυθολογία έκρυψε η Ρέα το γιό της Δία για να μην τον καταπιεί ο πατέρας του ο Κρόνος, ενώ οι Κουρήτες χτυπούσαν τις ασπίδες τους για να μην ακούγονται τα κλάματα του μωρού προστατεύοντάς το. Πρόκειται για το διασημότερο λατρευτικό σπήλαιο της αρχαιότητας που αναφέρεται από πλήθος αρχαίων συγγραφέων.
Ανώγεια
Στις πλαγιές του Ψηλορείτη επίσης σε υψόμετρο 740 μέτρων, βρίσκονται τα Ανώγεια, η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά ορεινή κωμόπολη της Κρήτης. Οι κάτοικοί της ασχολούνται με την κτηνοτροφία ενώ οι γυναίκες συνεχίζουν τη μακρά παράδοση της υφαντικής που έχει κάνει πασίγνωστα τα ανωγειανά υφαντά. Στη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιείται εδώ ένα σημαντικό πολιτιστικό φεστιβάλ που είχε ως αφετηρία την έμπνευση του έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι και αναδεικνύει σήμερα την ιδιαίτερη μουσική και όχι μόνο παράδοσης της Κρήτης.
Xωριό Μαργαρίτες
Το χωριό Μαργαρίτες, που αποτελεί το σημαντικότερο κέντρο αγγειοπλαστικής στη Δυτική Κρήτη. Όπως είναι γνωστό στην Κρήτη υπάρχει μακραίωνη παράδοση στην κεραμική τέχνη που ανάγεται στα μινωικά χρόνια. Αυτή η παράδοση διατηρείται ζωντανή στις Μαργαρίτες αφού εδώ δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός αγγειοπλαστών που συνεχίζουν την τέχνη του πηλού από τις προηγούμενες γενιές. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την ιστορία της αγγειοπλαστικής τέχνης μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, τη «Συλλογή Κεραμικών Μαργαριτών», να παρακολουθήσει ενδεχομένως εκπαιδευτικά προγράμματα, να περιηγηθεί τέλος στα τοπικά εργαστήρια για να δει τη σύγχρονη εξέλιξη μιας πανάρχαιας τέχνης.
Μονή Αρκαδίου
Η μονή Αρκαδίου αφιερωμένη στη μνήμη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα και των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έχει ιδιαίτερη σημασία για την Κρήτη λόγω της έντονης συμμετοχής της στους απελευθερωτικούς αγώνες των κρητικών, με αποκορύφωμα την πολιορκία και την αυτοθυσία των κλεισμένων σε αυτή υπερασπιστών το 1866. Αποτελεί μνημείο χαρακτηριστικό της κρητικής αναγέννησης καθώς τα πρώτα βεβαιωμένα στοιχεία για τη Μονή ανάγονται στις αρχές του 16ου αιώνα. Στα χρόνια της λειτουργίας της υπήρξε κέντρο Παιδείας, αντιγραφής χειρογράφων και άσκησης της χρυσοκεντητικής .
Χωριό Απλαδιανά
Στο χωριό Απλαδιανά ενδιαφέρον παρουσιάζει η φάρμα όπου εκτρέφονται στρουθοκάμηλοι ενώ στη φημισμένη ταβέρνα «ΤΑΛΑΙΑ ΟΡΗ» αξίζει να κάνουν μια στάση όσοι θέλουν να έχουν μια γευστική εμπειρία της κρητικής κουζίνας. Επίσης υπάρχουν σύγχρονα τυροκομεία με ιδιαίτερες γεύσεις από ντόπιο γάλα.